Comunicat: Sezonul de îmbăiere în mare s-a încheiat. Serviciul de salvamar din Eforie, impecabil

Sezonul estival s-a încheiat fără incidente nefericite la Eforie. Primăria Oraşului Eforie mulţumeşte, pe această cale, salvamarilor care au depus toate eforturile pentru ca vacanţa de vară să decurgă fără evenimente neplăcute atât pentru eforieni, cât şi pentru turiştii sosiţi în număr mare în staţiunile noastre – Eforie Nord şi Eforie Sud.

Firma de salvamari care a asigurat aceste servicii la Eforie, până în data de 30 septembrie inclusiv, este SC Salvamar Service SRL. Menţionăm că, deşi luna septembrie nu mai este la fel de călduroasă ca lunile de vară, în Eforie lumea a continuat să se bucure de mare. După data de 30 septembrie, atragem însă atenţia că s-a încheiat contractul cu serviciul de salvamar asigurat de firma menţionată mai sus, aşa încât vă transmitem să aveţi grijă! Sezonul de îmbăiere în mare s-a încheiat.

Ca şi statistică, pe întreg litoralul românesc au fost întregistrate în acest sezon estival 16 decese prin submersie, însă nici unul în Eforie.

De asemenea, Primăria Oraşului Eforie salută faptul că în acest sezon estival s-a mai înregistrat o premieră: pentru prima dată, suma solicitată de primărie în vederea asigurării serviciului de salvamar, precum şi de dotare, a fost aprobat integral de către ministerul de resort!

Suma solicitată şi aprobată prin Legea nr. 50/2019 privind aprobarea bugetului de stat pentru anul 2019 a fost de 2.887.000 lei, din care primăria a construit 7 foişoare noi pe plajă (6900 lei/bucata, fără TVA), a fost achiziţionat un Skijet Waverunner Yamaha, în valoare de 38.687,08 lei fără TVA, au fost achiziţionate trei motoare pentru ambarcaţiuni, în valoare de 48.851,26 lei fără TVA, a fost achiziţionat un pachet de pachet de 10 caiace şi 20 de padele, în sumă de 23.563,31 lei fără TVA, au fost achiziţionate echipamente medicale (defibrilator, truse resuscitare, butelii oxigen) şi echipamente specifice activitătii de salvamar (colace salvare, geamanduri, plutitoare pentru marcaje etc.), în sumă de 54.716,52 de lei.

La acestea s-a adăugat contractul pentru serviciul de salvamar, în sumă de 2.144.804,00 lei fără T.V.A. Obiectul contractului de salvamar l-a constituit prestarea serviciului de salvare acvatică (salvamar) şi posturi de prim ajutor cu ambarcaţiuni de prevenire şi interventie, precum şi posturi de prim ajutor, astfel: 20 posturi de observare (foişoare); -2 baze de salvare nautică care asigură 10 patrule rapide (câte una pentru fiecare 2 posturi de salvare); 2 posturi de prim ajutor. Perioada de derulare a contractului a fost: începând cu data de 20 mai 2019 până la data de 30 septembrie 2019, inclusiv.

Încă o dată, le mulţumim salvamarilor şi le transmitem turiştilor: ne revedem la anul, în staţiunea care oferă cele mai bune condiţii şi siguranţă pe plajă şi în mare!

Pentru a descarca documentul oficial utilizati acest Link

Anunțul curent face parte din : Comunicate
Sari la conținut