Hotărâre Comitetul Local pentru Situații de Urgență începând cu data de 13.04.2020

Începând cu data de 13.04.2020 se instituie următoarele măsuri la nivelul U.A.T. oraș Eforie, în contextul prevenirii riscului de răspândire a infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2:


1. Achiziționarea și distribuirea unui pachet fiecărei gospodării de pe raza UAT Eforie destinat reducerii infectării cu noul coronavirus, pachet ce va conține măști chirurgicale, mănuși de unică folosință, săpun, alcool sanitar precum și un material informativ destinat persoanelor ce nu au acces la mijloacele de informare in masă. Această acțiune este condiționată și de disponibilitatea pe piață a materialelor menționate mai sus. De asemenea se va oferi săptămânal un pachet cu produse alimentare de bază persoanelor vulnerabile din lista identificată conform art. 8 din Ordonanța militară nr. 2/ 21.03.2020.


2. Obligativitatea purtării mijloacelor minime de protecție, in special a măștilor chirurgicale sau în lipsa acestora a celor confecționate din material textil sau șaluri, eșarfe, etc., în vederea protejării căilor respiratorii, precum și a mănușilor, doar în cazul deplasării persoanei pe domeniul public al orașului Eforie.


3. Continuarea lucrărilor de dezinfecție pe domeniul public al orașului Eforie (trotuare, alei, zone aglomerate, străzi) precum și a unui număr de 62 scări de bloc (inclusiv lift acolo unde există si a spațiilor comune) cu societățile comerciale autorizate.

Download (PDF, 92KB)

Sari la conținut