Comunicat de presa

In data de 26 octombrie 2016, primarul Orasului Eforie, domnul Robert Nicolae Serban a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, unde a fost discutata situatia alunecarii de teren de pe str. Garii din Eforie Sud, care se întinde pe o lungime de aproximativ 13 m, iar o alta porţiune de aproximativ 53 de metri este lăsată, existând o diferenţă de nivel faţă de axul drumului de aproximativ 40 cm.

Din constatarea la faţa locului a reieşit faptul ca această situaţie se datorează eroziunii naturale a solulului în partea de est a Lacului Techirghiol şi precipitaţiilor care au cazut în ultima perioadă. Există riscul ca toata strada sa se surpe, facând astfel imposibilă intervenţia la timp a autovehiculelor de intervenţie (Ambulanta, Pompieri, Politie) la locuinţele riveranilor.

În zonă, funcţionează Gara C.F.R. cu personalul auxiliar, Hotelul Arges apartinand U.M. 02241, depozitul de materiale şi cca 6-7 imobile locuite.

Au fost luate masuri urgente de restricţionare a masei maxime autorizate a vehiculelor de peste 3.5 to, circulatia desfăşurându-se pe o singura bandă si au fost dispuse dispuse masuri de semnalizare a zonei.

Ca urmare a alunecării de teren, reprezentantii ENEL, au intervenit si au mutat un stâlp de reţea electrică, iar reprezentanţii RAJA, au intervenit pentru remedierea avariei provocate de aceasta surpare.

Situatia create pe strada Garii din Eforie Sud a fost comunicata custodelui Lacului Techirghiol, respectiv Apele Romane precum şi Primăriei Orasului Techirghiol. In acelasi timp, Situatia a fost comunicata Institutiei Prefectului Judetului Constanta, Consiliului Judetean Constanta, ISU Dobrogea si ABA Dobrogea Litoral.Urmare a acestei situaţii trebuie intervenit urgent conform procedurilor legale pentru remedierea situaţiei existente la faţa locului.

În Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al oraşului Eforie, la capitolul bugetar 54.02.05, Fondul de rezervă la dispoziţia autorităţii locale, constituit conform prevederilor Legii finanţelor publice locale nr. 273/2006, care poate fi utilizat pentru situaţii de acest fel, este prevăzut la nivelul sumei de 40 000 lei, dar suma nu acoperă cheltuielile necesare pentru remedierea situaţiei de urgenţă prezentată mai sus, tocmai de aceea primarul orasului Eforie a solicitat tuturor institutiilor abilitate, sprijinul financiar pentru remedierea in regim de urgenta a situatiei create pe strada Garii.

Comunicat de presa 28.10.2016 – Descarca aici documentul

Anunțul curent face parte din : Comunicate
Sari la conținut