Primarul Orașului Eforie a avut întâlniri informale în zilele de 12 și 13 septembrie cu directorii și cadrele didactice de la cele două unități de învățământ, Școala Generală Nr.1 și Liceul Teoretic ”Carmen Sylva”.

435 de elevi înscrişi în învăţământul primar în Oraşul Eforie şi 140 de preşcolari care frecventează grădiniţele din Oraşul Eforie, prin dispozitia nr. 225/09.07.2019, au primit pachete de rechizite la deschiderea noului an școlar. Acordarea rechizitelor pentru elevi a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local al Oraşului Eforie nr. 45/2019 pentru modificarea şi completarea HCL nr. 84/2018 privind reglementarea acordării ajutoarelor de urgenţă, ajutoarelor de înmormântare precum a altor tipuri de ajutoare, unde, la art. 1 lit. C se aprobă acordarea de pachete de rechizite preşcolarilor şi şcolarilor din ciclul primar, în limita sumei de 200 de lei de copil.

Pentru acest an școlar au fost acordate burse: 129340 lei pentru Liceul Teoretic Carmen Sylva și 33500 pentru Școala Gimnazială nr.1. Pentru desfășurarea în bune condiții a programului ”Catalogul electronic”, cele doua unități școlare au primit  încă 90 de laptopuri.

Au fost identificate o serie de cerințe specifice activității educaționale pe care Primăria Orașului Eforie le poate satisface, contribuind specific la îmbunătățirea calității educației școlare. Primele măsuri stabilite a fi supuse aprobării Consiliului Local vizează finanțarea lucrărilor de racordare la rețeaua de alimentare cu gaz și lucrări de reabilitare la sala de sport a liceului. In funcție de solicitările unităților școlare va continua modernizarea și dotarea laboratoarelor de specialitate.

Primarul Robert Șerban le-a mulțumit profesorilor pentru modul responsabil în care  cadrele didactice se implică în educarea copiilor din Eforie, cea mai bună dovadă fiind rezultatele obținute la cursuri dar și în cadrul concursurilor școlare.

Anunțul curent face parte din : Anunt Public
Sari la conținut