Lucrări la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas în perioada 25 aprilie 2023, ora 22.00 – 27 aprilie 2023, ora 16.00

În perioada 25 aprilie 2023, ora 22.00 – 27 aprilie 2023, ora 16.00, la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas din municipiul Constanța se vor executa lucrări de înlocuire a unor vane de legătură și de realizare a unui by-pass. Acestea sunt prevăzute în Contractul de lucrări CL33 — ”Reabilitare conducte aducțiune și magistrale, stații de pompare apă uzată și refulări aferente în municipiul Constanța” în valoare de aproape 76 mil. lei cu TVA, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Tot în acest interval, echipele RAJA vor acționa la nivelul rețelelor de distribuție din municipiul Constanța, în alte 7 puncte de lucru unde se vor monta vane de legătură, cu diametre cuprinse între 150 și 1.000 mm, debitmetre pentru măsurarea și reglarea presiunii, precum și cuplarea unei noi conducte la sistemul centralizat. Aceste investiții se vor executa din fonduri proprii și sunt necesare pentru sectorizarea sistemului de alimentare cu apă, dar și pentru regularizarea presiunii în vederea evitării producerii unor avarii.

Pe timpul desfăsurării lucrărilor, vor fi afectati de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

 • Cartierul Palas si Zona industrială Oierie Palas;
 • Cartierele Brătianu si Medeea:
 • Zona industrială;
 • Cartierele CET, Viile Noi si Sere;
 • Cartierele Km 4 Km 4-5 Km 5 si Veterani;
 • Zonele industriale CET, Caraiman si Oil Terminal;
 • Zona comercială Constanta Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors);
 • Cartierul Faleză Sud;
 • Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Balada, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu si Com pozitori;
 • Zonele Baba Novac si Halta Traian;
 • Zona Comercială Vest;
 • Localitățile Cumpăna, Lazu. Agigea si Eforie Nord;

Pe lângă complexitatea lucrărilor, intervalul de sistare a alimentării cu apă este determinat și de lungimea instalațiilor. a diametrului acestora, dar și a debitului de apă. Timpul necesar pentru golirea și umplerea retelei de distributie din zona afectată poate fi de la 6 până la 9 ore. Prin urmare. reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului împreună cu formațiile de lucru ale RAJA vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi. Totodată, rugăm utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții.

Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea serviciilor.

Anunțul curent face parte din : Anunt Public
Sari la conținut