Administraţia locală din oraşul Eforie este preocupată şi îşi doreşte să repună staţiunea în circuitul balnear, acolo unde îi este locul. Atuul staţiunilor Eforie Nord şi Sud marginite, datorită poziţiei geografice, de Lacul Techirghiol şi Marea Neagră, il reprezinta diversitatea tipurilor de terapii, de la cele tradiţionale până la metodele moderne de tip Wellness & Spa. Si, extrem de important, prin serviciile medicale oferite, practic, s-ar putea extinde perioada sezonului estival. Primarul oraşului Eforie îşi propune să realizeze o colaborare permanentă cu factorii responsabili din turismul balnear. De aceea, administraţia locală a iniţiat o intalnire-dezbatere cu tema: Dezvoltarea turismului balnear în staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud, oportunităţi de colaborare cu Instituţii de profil, la care au participat reprezentanţi ai Primăriei Oraşului Eforie în calitate de gazde, Constantin Munteanu, Preşedintele A.R.B. (Asociaţia Română de Balneologie), Eugen Anatoli Covaleov, managerul Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, unitate ce are în administrare Clinica Grand, Baza de tratament  Steaua de Mare şi Băile Reci, precum şi reprezentanţi ai unităţilor de turism din Eforie. Concluzia desprinsa: împreună putem promova staţiunea Eforie cu toată oferta şi beneficiile ei.

Administraţia locală încurajează folosirea resurselor naturale locale, pentru o extindere a perioadei sezonului turistic, însă, atrage atenţia şi pe această cale Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale  că este nevoie urgent ca situaţia Lacului Techirghiol şi în special a exploatarii namolului sapropelic să fie clarificată, pentru ca această resursă locală să poată fi folosită prin intermediul bazelor de tratament.

La rândul său, managerul Clinicii Grand a reamintit că aceasta unitatea este cea mai veche de pe litoral, fiind construită în anul 1930, iar din 1973 la Grand se face Cercetare Clinică. Aici, anual, timp de două sptămâni, zeci de medici rezidenţi din ţară vin să facă practică în recuperare balneară. În acelaşi timp, a fost subliniat faptul că Baza de tratament Steaua de Mare, dispune de cea mai mare capacitate de tratament. Aici s-ar putea trata în jur de 2000 de pacienţi pe zi şi, este extrem de important ca această bază să fie repusă în circuitul turistic balnear, la adevarata ei valoare.

Hotelierii au recunoscut să extinderea sezonului estival prin segmentul de turism balnear este benefic şi reprezintă practic o ,,gură de oxigen” pentru orice investitor din Eforie.

Preşedintele A.R.B. a fost impresionat de potenţialul local şi tradiţia pe care staţiunea Eforie o are în balneologie, tocmai de aceea a precizat faptul că, pe viitor, va promova staţiunea Eforie cu tot ce oferă ea.

Primarul Robert Nicolae Şerban a dat asigurări ca administratia locala va susţine întregul proiect de relansare al turismului balnear şi a subliniat intenţia primăriei de a fi parte în fiecare acţiune şi demers menit să promoveze potenţialul turistic şi balnear al staţiunii Eforie.

OBLIGAȚIA DE PLATĂ A TAXEI DE PROMOVARE TURISTICĂ

(1)Taxa specială pentru promovarea turistică a Orașului Eforie se percepe în sumă de 3 lei/persoană/noapte cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA.

(2)Taxa specială pentru promovarea turistică a Orașului Eforie se datorează de către unitatea de cazare, odată cu luarea în evidență a persoanelor cazate.

Cititi mai mult

Sari la conținut