FORUMUL NAȚIONAL SUERD a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe în perioada 27-28 octombrie 2019 la Palatul Parlamentului din București.

În cadrul sesiunii dedicată administrației publice, Cecilia CREȚU, Primăria orașului Eforie, a prezentat proiectul finanțat prin POR: MODERNIZAREA ŞI REABILITAREA INFRASTRUCTURII CONEXE DE UTILITATE PUBLICĂ ÎN SCOPUL CREŞTERII COMPETITIVITĂŢII DESTINAŢIILOR TURISTICE ÎN STAŢIUNEA EFORIE SUD, menționând că ”este foarte important să poți concepe in propria strategie de dezvoltare proiecte care sa fie de actualitate prin dezvoltarea unei cooperări transfrontaliere, prin care poți face cunoscute facilitățile specifice zonei (unele cu caracter de unicitate, daca ne gândim la multitudinea de tratamente care utilizează nămolul sapropelic), altele cu caracter de diversificare a cunoasterii, dacă facem referire la aspecte tradiționale din cultura proprie sau din arta culinara a zonei. Noi am înțeles că prin aceste proiecte se poate aplica un nou concept : să atragem turiști străini în zona noastră, așa cum și alții au atras turiști români în țările lor. Este o oportunitate pe care trebuie sa o fructificăm cat mai bine”.

SUERD este a doua strategie macro-regională a UE, adaptată la specificul regiunii dunărene, constituită după modelul de cooperare dezvoltat prin Strategia UE pentru Marea Baltică (adoptată în anul 2009).

OBLIGAȚIA DE PLATĂ A TAXEI DE PROMOVARE TURISTICĂ

(1)Taxa specială pentru promovarea turistică a Orașului Eforie se percepe în sumă de 3 lei/persoană/noapte cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA.

(2)Taxa specială pentru promovarea turistică a Orașului Eforie se datorează de către unitatea de cazare, odată cu luarea în evidență a persoanelor cazate.

Cititi mai mult

Sari la conținut