În cadrul proiectului international de înfrățire „Dialog intercultural în spaţiul european ”, la care participă Școala Gimnazială Nr. 1 din Eforie Nord și Şcoala Beylikdüzü İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu, o delegația formată din reprezentanți ai Prefecturii Esenyurt Istanbul, ai Inspectoratului Școlar Esenyurt Istanbul și din directori ai Şcolii Beylikdüzü İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu, Esenyurt Bey Koop, Ali Cebi Ortaokulu Istanbul, Republica Turcia a efectuat prima vizită de lucru din cadrul proiectului.

În perioada 16-18 octombrie 2019 echipa de proiect a unității de învățământ din Eforie Nord, formată din director, prof. Neacșu Iuliana, prof. Tudose Roxana Elena, prof. Badea Gabriela, prof. Gemil Meral împreună cu partenerii turci, pe parcursul a 3 zile, au avut întrevederi la Primăria Orașului Eforie, Prefectura Constanța, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa, discuțiile fiind axate pe proiectele educaţionale din România, derulate cu instituţii de învăţământ din Turcia, cât și proiectele europene de tip Erasmus.

Directorul unităţii școlare din Istanbul, Dr. Saffet Karayaman a apreciat nivelul de pregătire al elevilor, mai ales compețențele lingvistice, dar și ospitalitatea și generozitatea gazdelor. Întâlnirea cu primarul orașului, Şerban Robert-Nicolae, a confirmat existenţa unei strânse colaborări instituționale, precum si susţinerea de care se bucură proiectele educaţionale în orașul Eforie.

OBLIGAȚIA DE PLATĂ A TAXEI DE PROMOVARE TURISTICĂ

(1)Taxa specială pentru promovarea turistică a Orașului Eforie se percepe în sumă de 3 lei/persoană/noapte cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA.

(2)Taxa specială pentru promovarea turistică a Orașului Eforie se datorează de către unitatea de cazare, odată cu luarea în evidență a persoanelor cazate.

Cititi mai mult

Sari la conținut