Din anul 2015, sub îndrumarea coordonatorului Mircea Oancea, referent al Casei de Cultură din Eforie în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 1 din Eforie Nord, coordonator Alina Marinescu, funcţionează trupa de teatru ,,Măştile Vesele”.

Încă de la înfiinţare micuţii au dovedit un talent artistic deosebit. Munca, dar mai ales talentul micilor artişti a făcut ca rezultatele să apară în scurt timp. La nici un an de la înfiinţare, în anul 2016, ,,Măştile Vesele” au obţinut premiul I la Festivalul de Teatru ,, Arlechino” Agigea.

Aventura ,,Măştilor vesele” a continuat cu multe alte premii, dintre care, cel mai important a fost Locul I pentru cel mai bun rol principal la Festivalul Naţional de Teatru pentru elevi ,,Grigore Constantin”, Bucureşti, 2-4 iunie 2017. Aici micuţii artişti din Eforie au concurat alături de alte 200 de trupe.

Săptămâna trecută, în perioada 19-20 septembrie, ,,Măştile vesele” din Eforie, acum elevi în clasa a V a B, la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Eforie Nord au mai participat la o competiţie şi, bineînţeles s-au întors cu încă un premiu. Trupa formată din Izabela Albu, Maria Badea, Bianca Anghel, Sara Seicadil, Maria Marinescu, Marian Chiparu, Eric Pavalachi, şi Victor Ignat a participat pentru prima dată la Festivalul ,, Ceapa de aur” de la Făgăraş, unde a obţinut premiul ,, Briza cu iz de arpagic”, la secţiunea interpretare.

Cazarea, masa si transportul micilor artişti a fost asigurată personal de primarul şi viceprimarul oraşului Eforie.

Sari la conținut