Luni, 11 septembrie 2017, începe şcoala, iar unităţile de învăţământ din Eforie sunt pregătite să-şi primească elevii. Pe perioada verii, în toate unităţile de învăţământ atât din Eforie Nord cât şi din Eforie Sud, acolo unde a fost cazul, au fost efectuate lucrări de reparaţii, modernizări şi dotări. Toate şcolile, grădiniţele, liceul şi creşa din Eforie au fost igienizate, iar în ultimele zile s-a intervenit la amenajarea spaţiilor verzi. Astfel, au fost toaletaţi copacii şi a fost tunsă iarba din curţile interioare dar şi din vecinătatea unităţilor de învăţământ.

Încă de anul trecut, primarul Robert Nicolae Şerban a văzut care sunt problemele cu care se confrunta Liceul Teoretic ,,Carmen Sylva” şi necesitatea realizării unor investiţii mai complexe şi a promis că va aloca sumele necesare pentru lucrări. Prin implicarea cadrelor didactice, acest lucru s-a realizat imediat după începerea vacanţei de vară, iar acum, în prag de nou an şcolar, unitatea de învăţământ are o ,,haină nouă”.

Astfel, lucrările desfășurate în această vară la Liceul Teoretic ,,Carmen Sylva” din Eforie Sud, sunt: Înlocuirea parchetului în 11 săli de clasă, secretariat, cancelarie şi cabinet director, înlocuirea caloriferelor în 7 săli de clasă, înlocuirea pervazului din 6 clase și de pe holurile școlii; lucrări de zugrăveli lavabile a tuturor sălilor de clasă și holurilor, repararea a 270 de bănci (înlocuirea blaturilor și a canturilor), înlocuirea sistemului de alimentare cu apă și a canalizării menajere aferente grupurilor sanitare ale elevilor, înlocuirea gresiei și faianței din grupurile sanitare ale elevilor, dotarea cu obiecte sanitare noi, moderne, amenajarea unui grup sanitar pentru elevii cu dizabilități.

Tot în această vară a fost realizată dotarea Laboratorului de Limbă și Comunicare cu: 30 bănci noi, 31 de scaune noi, o catedră nouă, o tablă ceramică interactivă premium generație 2017, un videoproiector premium,consolele pentru învățarea limbilor străine (laborator lingvistic) pentru 15 elevi (o grupă) cu 15 laptopuri și noul sistem fără cabluri de legătură pentru realizarea rețelei, consolele nu sunt conectate între ele prin fire ci wireless – o premieră în România! şi un dulap special mobil de încărcare pentru 15 laptopuri cu cablurile și prizele de alimentare încorporate.

Totodată, la Grădinița cu orar normal ”Albatros” a fost înlocuită centrala termică.
Paza unităților de învățământ este parte integrată în Planul de pază a orașului și este asigurată prin patrulare și monitorizare video de către Poliția locală, dar și prin servicii de pază și protecție asigurate de o firmă specializată, pe timpul desfășurării orelor de curs.
În luna iunie 2017, prin hotărâre a Consiliului Local UAT Eforie a acordate burse de merit și burse de ajutor social, pentru anul şcolar 2016-2017.

Compartiment Comunicare

Sari la conținut