În perioada 14 – 16 iulie 2017, în Eforie se desfăşoară ,,Festivalul Romani Kultura”. Evenimentul este organizat de Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher, în parteneriat cu Primăria Orașului Eforie. Festivalul a debutat cu dezbaterea ,,Rolul Intreculturalității în Școală și în Comunitate” care s-a desfăşurat, astăzi în sala de şedinţă a Primăriei Eforie.
Pe parcursul celor trei zile, în cadrul ,,Festivalului ROMANI KULTURA”, vor fi organizate o serie de ateliere de lucru pentru participanții și vizitatorii care sunt interesați de diferitele teme care fac parte din cultura romă. Sunt organizate expoziții de pictură, fotografie, port tradițional și momente muzicale pe ritmuri rome. Evenimentul artistic, cu specific tradițional rom, are un program divers având ca temă principală promovarea dialogului intercultural și al identității romilor printre minorităţile naţionale şi majoritare.
Festivalul ROMANI KULTURA este o iniţiativă care s-a născut din motivaţia firească de a exploata oportunităţile pe care le oferă cultura romă şi din dorinţa de a dezvolta nivelul de cunoaştere, informare, implicare şi interacţiune al publicului, prin manifestările şi specificul culturii rome, existente de secole în societatea românească.
Acest festival este un proiect interdisciplinar al Centrului Naţional de Cultură a Romilor, care îşi propune să promoveze atât elementele culturii rome tradiţionale, dar în special ale celei moderne, în condiţiile în care publicul larg este tentat să se raporteze la cultura romă doar prin elementele ei tradiţionale.

Sari la conținut