Meteorologii de la Autoritatea Națională de Meteorologie au emis un cod portocaliu valabil pentru mai multe județe din sud-estul României, valabil în intervalul 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00. Astfel, se vor semnala fenomene meteo extreme, vântul va sufla puternic, iar ploaia va atinge cantități semnificative. Vor fi afectate cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei. În aceste zone se vor semnala ploi importante cantitativ şi vânt intens;
În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80…90 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (7 octombrie) în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80…90 km/h.
În urma atenționării meteorologice de cod portocaliu de ploi emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, Primăria Oraşului Eforie a convocat Comandamentul local pentru situații de urgență pentru a fi luate măsurile ce se impun în vederea prevenirii eventualelor situații nedorite.

Rugăm cetăţenii să nu staționeze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenția utilajelor ori în dreptul copacilor sau al crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem apel către toţi locuitorii oraşului să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, sau a altor obiective care pot prezenta risc.

Sari la conținut