“REABILITAREA SI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII DE UTILITATE PUBLICA PENTRU VALORIFICAREA ATRACTIILOR TURISTICE IN ORASUL EFORIE”

Primaria orasului Eforie a inceput de astazi implementarea contractului de finantare pentru proiectul cu titlul “REABILITAREA SI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII DE UTILITATE PUBLICA PENTRU VALORIFICAREA ATRACTIILOR TURISTICE IN ORASUL EFORIE”.  Proiectul finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului – Prioritatea de investitii  7.1 – Sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone care  sa includa reconversia regiunilor industrial aflate in declin, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor natural si culturale specific va fi implementat in Orasul Eforie, statiunea Eforie Nord, judetul Constanţa si are un buget in valoare totala de 21.965.417, 46 lei.

Investitia vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilitatile din corpul drumului, iluminat public si dotari in zona bulevardului Tudor Vladimirescu si strada Marii – Eforie Nord in scopul accesibilizarii principalelor obiective turistice naturale.

Obiectul de investitii vizeaza urmatoarele activitati: lucrari de inginerie geotehnica pentru stabilizarea terasamentului drumului; refacerea infrastructurii rutiere de baza si modernizarea utilitatilor din corpul drumului (refacere trotuare, iluminat public, dotari cu mobilier urban, si instalare wi-fi in spatiile publice).

Obiectivul general al proiectului il constituie valorificarea resurselor turistice natural specific statiunii balneoclimaterice Eforie cu scopul de a spijini cresterea economica sustenabila a zonei si cresterea gradului de ocupare a fortei de munca.

Investitia propusa este inclusa in Strategia privind dezvoltarea durabila a Orasului Eforie, judetul Constanta 2014-2020.

 

Necesitatea realizarii investitiei:

Atat bulevardul Tudor Vladimirescu cat si strada Marii reprezinta principalele cai de acces in zona turistica si balneoclimaterica a statiunii Eforie Nord. Ambele strazi se afla intr-o stare de degradare avansata, improprie utilizarii intr-o statiune turistica, fiind afectate in ultima perioada de lucrarile de modernizare a retelelor de utilitate publica. Prezentul proiect este complementar si pune in valoare investitia Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publica – Lacul Belona. Pe perioada sezonului estival, modernizarea celor doua strazi va asigura descongestionarea traficului auto in zona de acces catre obiectele turistice adiacente.

 

Prin implementarea proiectului se vor executa urmatoarele activitati:

  1. Modernizare infrastructura rutiera – bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Marii 2 si strada Marii 1;
  2. Amenajare zona de promenada pe bulevardul Tudor Vladimirescu si Strada Marii 2
  3. Realizare pista de role si biciclete
  4. Montare mobilier urban
  5. Amenajari parcaje, trotuare precum si amenajari peisagistice;

 

Grup tinta / potentiali beneficiari

  • Primaria Orasului Eforie – ca solicitant si beneficiar direct al proiectului
  • Vizitatorii si turistii romani si straini care vor fi atrasi prin infrastructura modernizata
  • Beneficiari indirecti: Structurile asociative, reprezentantii societatii civile, mediul de afaceri din Orasul Eforie, comunitatea locala, prin cresterea economica a zonei, cresterea numarului de vizitatori și implicit a numarului de sosiri/innoptari in structurile de cazare existente in Orasul Eforie, cresterea numarului de angajati in statiune.

Durata de implementare a proiectului 53 luni

Sursele de finantare:

Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) – 85% din valoarea eligibila a proiectului

Bugetul de stat – 13% din valoarea eligibila a proiectului.

Rata de cofinantare a Primariei Orasului Eforie –  2% din valoarea eligibila a proiectului.

DCIM100MEDIADJI_0262.JPG

DCIM100MEDIADJI_0256.JPG

DCIM100MEDIADJI_0005.JPG

DCIM100MEDIADJI_0001.JPG

DCIM100MEDIADJI_0248.JPG

Crăciunul la Creșa din Eforie

Micuţii de la Creşa Oraşului Eforie au organizat alături de părinţi un atelier de creaţie intitulat ,, În aşteptarea lui Moş Crăciun’’. Invitat la eveniment, primarul Robert Nicolae Şerban l-a adus şi pe Moş Crăciun cu desaga lui plină de daruri. 

Târgul de Crăciun la Eforie Sud

Astăzi, primarul Robert Nicolae Şerban a participat alături de elevi, părinţi şi profesori la Târgul de Crăciun organizat la Liceul Teoretic Carmen Sylva din Eforie Sud. Devenit o tradiţie, târgul îi ajută pe cei mici să intre în spiritul Crăciunului si prin tot ceea ce pregatesc să dovedească cât sunt de pricepuţi  copiii din oraşul Eforie.

Colindători la Primăria Eforie

Astăzi, la Primărie am primit colindători. ,,Steluţele de Mare”, de la Grădiniţa cu program prelungit Albatros din Eforie Sud, au venit să ne încânte. Aşa cum este tradiţia, colindătorii au fost răsplătiţi cu daruri. Mulţumim copiilor pentru surpriza frumoasă pe care ne-au făcut-o.

Daruri pentru copiii din Eforie

Moş Crăciun a aflat ce copii cuminţi şi ascultători sunt în Eforie. Tocmai de aceea a trecut şi a lasat multe daruri micuţilor de la gradiniţele din localitate precum şi elevilor din ciclul primar. 564 de copii au primit cu multa bucurie cadourile Moşului.

 

Asociaţia de Karate Tradiţional DO JO KUN EFORIE participat la 2ND UNITE WORLD KARATE CHAMPIONSHIPS

În perioada 30 noiembrie – 01 decembrie 2017, Asociaţia de Karate Tradiţional DO JO KUN EFORIE, reprezentată de seniorul Laurenţiu Ciucu a participat la 2ND UNITE WORLD KARATE CHAMPIONSHIPS.

Evenimentul s-a desfăşurat în Montecatini Terme, Italia. Şi de această dată, sportivul din Eforie a reuşit să performeze. Acesta s-a clasat între primii opt sportivi la proba de kumite. La această probă, au participat 63 de sportivi din întreaga lume. Deplasarea sportivului la competiţia mondială a fost susţinută de Primăria Eforie şi Chimpex S.A.

Felicitări sportivului Laurenţiu Ciucu care a reprezentat cu succes oraşul Eforie şi România.

La mulți ani, România!

(…)Să iubească ţara, pentru ea să sară
La nevoie-n ape, la nevoie-n foc.
Învăţaţi-i, mame, dragostea de ţară
Ea cuprinde toate-acestea la un loc.

Ea să le sclipească-n licărul pupilei,
Să le crească-n suflet blândă ca un spic.
Să se teamă poate de ruşinea zilei
Când ar şti că ţării nu i-au dat nimic.(…)

Dacă toate acestea fi-vor învăţate
Nicolae Labiş

Relansarea turismului balnear în staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud

Administraţia locală din oraşul Eforie este preocupată şi îşi doreşte să repună staţiunea în circuitul balnear, acolo unde îi este locul. Atuul staţiunilor Eforie Nord şi Sud marginite, datorită poziţiei geografice, de Lacul Techirghiol şi Marea Neagră, il reprezinta diversitatea tipurilor de terapii, de la cele tradiţionale până la metodele moderne de tip Wellness & Spa. Si, extrem de important, prin serviciile medicale oferite, practic, s-ar putea extinde perioada sezonului estival. Primarul oraşului Eforie îşi propune să realizeze o colaborare permanentă cu factorii responsabili din turismul balnear. De aceea, administraţia locală a iniţiat o intalnire-dezbatere cu tema: Dezvoltarea turismului balnear în staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud, oportunităţi de colaborare cu Instituţii de profil, la care au participat reprezentanţi ai Primăriei Oraşului Eforie în calitate de gazde, Constantin Munteanu, Preşedintele A.R.B. (Asociaţia Română de Balneologie), Eugen Anatoli Covaleov, managerul Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, unitate ce are în administrare Clinica Grand, Baza de tratament  Steaua de Mare şi Băile Reci, precum şi reprezentanţi ai unităţilor de turism din Eforie. Concluzia desprinsa: împreună putem promova staţiunea Eforie cu toată oferta şi beneficiile ei.

Administraţia locală încurajează folosirea resurselor naturale locale, pentru o extindere a perioadei sezonului turistic, însă, atrage atenţia şi pe această cale Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale  că este nevoie urgent ca situaţia Lacului Techirghiol şi în special a exploatarii namolului sapropelic să fie clarificată, pentru ca această resursă locală să poată fi folosită prin intermediul bazelor de tratament.

La rândul său, managerul Clinicii Grand a reamintit că aceasta unitatea este cea mai veche de pe litoral, fiind construită în anul 1930, iar din 1973 la Grand se face Cercetare Clinică. Aici, anual, timp de două sptămâni, zeci de medici rezidenţi din ţară vin să facă practică în recuperare balneară. În acelaşi timp, a fost subliniat faptul că Baza de tratament Steaua de Mare, dispune de cea mai mare capacitate de tratament. Aici s-ar putea trata în jur de 2000 de pacienţi pe zi şi, este extrem de important ca această bază să fie repusă în circuitul turistic balnear, la adevarata ei valoare.

Hotelierii au recunoscut să extinderea sezonului estival prin segmentul de turism balnear este benefic şi reprezintă practic o ,,gură de oxigen” pentru orice investitor din Eforie.

Preşedintele A.R.B. a fost impresionat de potenţialul local şi tradiţia pe care staţiunea Eforie o are în balneologie, tocmai de aceea a precizat faptul că, pe viitor, va promova staţiunea Eforie cu tot ce oferă ea.

Primarul Robert Nicolae Şerban a dat asigurări ca administratia locala va susţine întregul proiect de relansare al turismului balnear şi a subliniat intenţia primăriei de a fi parte în fiecare acţiune şi demers menit să promoveze potenţialul turistic şi balnear al staţiunii Eforie.

Skip to content