„Dialog intercultural în spaţiul european ”

În cadrul proiectului international de înfrățire „Dialog intercultural în spaţiul european ”, la care participă Școala Gimnazială Nr. 1 din Eforie Nord și Şcoala Beylikdüzü İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu, o delegația formată din reprezentanți ai Prefecturii Esenyurt Istanbul, ai Inspectoratului Școlar Esenyurt Istanbul și din directori ai Şcolii Beylikdüzü İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu, Esenyurt Bey Koop, Ali Cebi Ortaokulu Istanbul, Republica Turcia a efectuat prima vizită de lucru din cadrul proiectului.

În perioada 16-18 octombrie 2019 echipa de proiect a unității de învățământ din Eforie Nord, formată din director, prof. Neacșu Iuliana, prof. Tudose Roxana Elena, prof. Badea Gabriela, prof. Gemil Meral împreună cu partenerii turci, pe parcursul a 3 zile, au avut întrevederi la Primăria Orașului Eforie, Prefectura Constanța, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa, discuțiile fiind axate pe proiectele educaţionale din România, derulate cu instituţii de învăţământ din Turcia, cât și proiectele europene de tip Erasmus.

Directorul unităţii școlare din Istanbul, Dr. Saffet Karayaman a apreciat nivelul de pregătire al elevilor, mai ales compețențele lingvistice, dar și ospitalitatea și generozitatea gazdelor. Întâlnirea cu primarul orașului, Şerban Robert-Nicolae, a confirmat existenţa unei strânse colaborări instituționale, precum si susţinerea de care se bucură proiectele educaţionale în orașul Eforie.

Primăria Orașului Eforie – Membru al Asociației Localităților si Zonelor Istorice si de Artă din România

Turismul, benefic comunităților în care are loc, presupune și acțiuni prin care protejăm oamenii și proprietățile lor, păstrăm patrimoniul și asigurăm dezvoltarea durabilă a comunității din punct de vedere al exploatării turistice în condițiile specifice orașelor cu moștenire arhitecturală.

Din dorința de a proteja moștenirea culturală, istorică și arhitecturală, căutăm să valorificăm experiența comunităților care se confruntă cu probleme asemănătoare. Acesta este motivul pentru care ne-am alăturat Asociației Localităților si Zonelor Istorice si de Artă din România –ALZIAR

Comunicat

S-au finalizat lucrările de reamenajare și modernizare a locurilor de joacă și dotarea grădinițelor și creșei cu ansambluri noi de joacă, delimitate pe categorii de vârstă. La Creșa Oraș Eforie a fost delimitat și spațiul din curte- în imobil funcționează creșa și o grădiniță cu program prelungit- înlocuindu-se aproape toate echipamentele de joaca, pe grupe de vârstă, cu unele noi.
Lucrările au continuat și la Grădinițele cu program normal din Eforie Sud și Eforie Nord – toate echipamentele au fost verificate, cele deteriorate au fost înlocuite cu unele noi, iar cele funcționale au fost recondiționate. Aceste investiții au fost aprobate de Consiliul Local al Orașului Eforie prin HCL nr. 120/10.07.2019.
În anul 2020 urmează să fie modernizat locul de joacă de la Școala Gimnazială nr. 1 Eforie Nord.

La deschiderea anului şcolar 2019-2020 toţi preşcolarii din oraşul Eforie şi şcolarii din ciclul primar, respectiv clasele pregătitoare şi clase I-IV vor primi cu titlu gratuit pachete de rechizite.

La deschiderea anului şcolar 2019-2020 toţi preşcolarii din oraşul Eforie şi şcolarii din ciclul primar, respectiv clasele pregătitoare şi clase I-IV vor primi cu titlu gratuit pachete de rechizite.

Acestea au fost deja achiziţionate de către Primăria Eforie şi vor fi distribuite către instituţiile de învăţământ din Eforie Nord şi Eforie Sud urmând a fi înmânate elevilor prin intermediul cadrelor didactice.

Pachetele de rechizite pentru preşcolari conţin: 2 blocuri de desen A4 marca Pigna, un set de 12 creioane colorate Herlitz, două creioane grafit Bic, un set de 10 carioci Herlitz, acuarele marca Herlitz, un set de 3 pensule Herlitz, un set Hartie glasată A4 lucioasă – 10 coli la set, hârtie creponată 6 culori la set, o mapă plastic A4, 650 microni, cotor 25 mm cu elastic marca Centrum,un top carton color A4, 100 coli, 10 culori, 160 g, marca Herlitz, un stick lipici solid marca Herlitz, un set plastilină 10 culori Herlitz, o planşă plastic pentru modelarea plastilinei 28 x 20 x 0,5 mm, cu accesorii, marca Herlitz, o foarfecă şcolară 13 cm, cu vârfuri rotunjite, lamă decorată şi mâner ergonomic, marca Herlitz.


Pachetele de rechizite pentru elevii din ciclul primar conţin: un penar echipat 31 piese toate marca Herlitz – culori şi imprimeuri diferenţiate pentru fete/băieţi, un stilou şcolar Faber Castell culoarea roşie (fete) sau albastră (băieţi) dotat cu 5 patroane cerneală, acuarele guaşe marca Hertliz, un Pix cu gel, foarfece cu vârt rotunjit şi mâner ergonomic marca Pelikan, un stick de lipici solid marca Pelikan, un set de 5 caiete foaie velină marca Herlitz, un set de 5 caiete matematică marca Herlitz, un set 6 pensule marca Daco, un set de Hârtie glasata autoadezivă 10 culori, un sac pentru sport Herlitz cu imprimeuri şi culori diferenţiate fete/băieţi.

“REABILITAREA SI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII DE UTILITATE PUBLICA PENTRU VALORIFICAREA ATRACTIILOR TURISTICE IN ORASUL EFORIE”

Primaria orasului Eforie a inceput de astazi implementarea contractului de finantare pentru proiectul cu titlul “REABILITAREA SI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII DE UTILITATE PUBLICA PENTRU VALORIFICAREA ATRACTIILOR TURISTICE IN ORASUL EFORIE”.  Proiectul finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului – Prioritatea de investitii  7.1 – Sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone care  sa includa reconversia regiunilor industrial aflate in declin, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor natural si culturale specific va fi implementat in Orasul Eforie, statiunea Eforie Nord, judetul Constanţa si are un buget in valoare totala de 21.965.417, 46 lei.

Investitia vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilitatile din corpul drumului, iluminat public si dotari in zona bulevardului Tudor Vladimirescu si strada Marii – Eforie Nord in scopul accesibilizarii principalelor obiective turistice naturale.

Obiectul de investitii vizeaza urmatoarele activitati: lucrari de inginerie geotehnica pentru stabilizarea terasamentului drumului; refacerea infrastructurii rutiere de baza si modernizarea utilitatilor din corpul drumului (refacere trotuare, iluminat public, dotari cu mobilier urban, si instalare wi-fi in spatiile publice).

Obiectivul general al proiectului il constituie valorificarea resurselor turistice natural specific statiunii balneoclimaterice Eforie cu scopul de a spijini cresterea economica sustenabila a zonei si cresterea gradului de ocupare a fortei de munca.

Investitia propusa este inclusa in Strategia privind dezvoltarea durabila a Orasului Eforie, judetul Constanta 2014-2020.

 

Necesitatea realizarii investitiei:

Atat bulevardul Tudor Vladimirescu cat si strada Marii reprezinta principalele cai de acces in zona turistica si balneoclimaterica a statiunii Eforie Nord. Ambele strazi se afla intr-o stare de degradare avansata, improprie utilizarii intr-o statiune turistica, fiind afectate in ultima perioada de lucrarile de modernizare a retelelor de utilitate publica. Prezentul proiect este complementar si pune in valoare investitia Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publica – Lacul Belona. Pe perioada sezonului estival, modernizarea celor doua strazi va asigura descongestionarea traficului auto in zona de acces catre obiectele turistice adiacente.

 

Prin implementarea proiectului se vor executa urmatoarele activitati:

  1. Modernizare infrastructura rutiera – bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Marii 2 si strada Marii 1;
  2. Amenajare zona de promenada pe bulevardul Tudor Vladimirescu si Strada Marii 2
  3. Realizare pista de role si biciclete
  4. Montare mobilier urban
  5. Amenajari parcaje, trotuare precum si amenajari peisagistice;

 

Grup tinta / potentiali beneficiari

  • Primaria Orasului Eforie – ca solicitant si beneficiar direct al proiectului
  • Vizitatorii si turistii romani si straini care vor fi atrasi prin infrastructura modernizata
  • Beneficiari indirecti: Structurile asociative, reprezentantii societatii civile, mediul de afaceri din Orasul Eforie, comunitatea locala, prin cresterea economica a zonei, cresterea numarului de vizitatori și implicit a numarului de sosiri/innoptari in structurile de cazare existente in Orasul Eforie, cresterea numarului de angajati in statiune.

Durata de implementare a proiectului 53 luni

Sursele de finantare:

Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) – 85% din valoarea eligibila a proiectului

Bugetul de stat – 13% din valoarea eligibila a proiectului.

Rata de cofinantare a Primariei Orasului Eforie –  2% din valoarea eligibila a proiectului.

DCIM100MEDIADJI_0262.JPG

DCIM100MEDIADJI_0256.JPG

DCIM100MEDIADJI_0005.JPG

DCIM100MEDIADJI_0001.JPG

DCIM100MEDIADJI_0248.JPG

Crăciunul la Creșa din Eforie

Micuţii de la Creşa Oraşului Eforie au organizat alături de părinţi un atelier de creaţie intitulat ,, În aşteptarea lui Moş Crăciun’’. Invitat la eveniment, primarul Robert Nicolae Şerban l-a adus şi pe Moş Crăciun cu desaga lui plină de daruri. 

Târgul de Crăciun la Eforie Sud

Astăzi, primarul Robert Nicolae Şerban a participat alături de elevi, părinţi şi profesori la Târgul de Crăciun organizat la Liceul Teoretic Carmen Sylva din Eforie Sud. Devenit o tradiţie, târgul îi ajută pe cei mici să intre în spiritul Crăciunului si prin tot ceea ce pregatesc să dovedească cât sunt de pricepuţi  copiii din oraşul Eforie.

Colindători la Primăria Eforie

Astăzi, la Primărie am primit colindători. ,,Steluţele de Mare”, de la Grădiniţa cu program prelungit Albatros din Eforie Sud, au venit să ne încânte. Aşa cum este tradiţia, colindătorii au fost răsplătiţi cu daruri. Mulţumim copiilor pentru surpriza frumoasă pe care ne-au făcut-o.

Skip to content